Criuleni, niciun caz de COVID-19
Social 27 martie 2020, 19:53 | 37024

In raionul Criuleni nu a fost inregistrat deocamdata niciun caz de Covid-19. Cei mai multi oameni pe care i-am intalnit in oras ne-au spus ca ies mai rar din case, de cele mai multe ori, doar ca sa cumpere mancare. La randul lor, lucratorii medicali consulta doar pacientii care au nevoie de ajutor urgent si se protejeaza de pericolul infectarii care ii paste pe toti.

Ceilalți sunt aduși sau se adresează desinestătător la Spitalul Raional Criuleni, unde sunt întâmpinați de acest bărbat sau de colegii săi de tură.

Pe lângă funcția de paznic, odată cu declararea stării de pandemie, în primul rând, bărbatul are grijă ca toți care intră pe ușa instituției să-și dezinfecteze mâinile.

Niciun om nu intră în instituție din capul lui.

Dacă pacienții sunt suspectați de Covid-19, ei sunt izolați într-o altă clădire.

Ion Tocarciuc este, temporar, șef al Secției Boli Infecțioase.

Cei doi copii suspectați au fost testați negativ. În situația în care pe teritoriul țării, de la o zi la alta, numărul celor infectați crește, indispensabile sunt și Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.

În Secția Anestezie și Terapie Intensivă din Criuleni, pentru pacienții cu insuficiență respiratorie există două aparate de ventilare mecanică și o mașina de anestezie.

Având în vedere că la spitalul din orașul Criuleni vin și pacienți din raionul Dubăsari, iar în țară cazuri de infectare cu Covid-19 sunt tot mai multe, institutia medicală ar mai avea nevoie de mai multe aparate de respirație artificială și nu doar.

Deocamdată stocurile sunt suficiente, susține administrația spitalului, care a mai achiziționat suplimentar măști, mănuși și dezinfectant.

La fel ca în spitalul raional, în Centrul de Sănătate din orașul Criuleni, oamenii nu sunt lăsați să intre fără a trece printr-un filtru.

Pentru ca să nu interacționeze cu pasagerii din transportul public, începând cu această săptămână, autoritățile raionale asigură lucrătorii medicali care muncesc în oraș cu transport dus-întors gratis. 

Opinia ta contează. Comentează!