Image-Description
Critici dure la Congresul Diasporei: „Trăim în lumi paralele; În RM o să rămână doar bătrânii și cei îngenunchiați”
Social 17 august 2018, 14:40 | 1667

Mai mulți moldoveni din străinătate care au participat la Congresul Diasporei au criticat dur acțiunile guvernării, care s-a grăbit să se laude cu diverse acțiuni. Conționalii prezenți la eveniment au declarat că promisiunile făcute de autorități nu au fost îndeplinite, iar pasul bate pe loc.

Mai mult, moldovenii din Diasporă au menționat că propunerile lor sunt ignorate.

„Ați promis marea și sarea, dar suntem tot acolo de unde am pornit. Numărul celor prezenți în sală demonstrează ca oamenii s-au dezamăgit. Peste doi ani nu va mai exista acest congres. Vă rugăm să ne băgați în seamă. Anume pe spatele nostru s-a ținut țara. Oameni care puteau aduce un aport nu sunt aici. O să rămâneți doar cu bătrânii și cu cei care stau îngenunchiați”, a declarat Igor Cereteu, moldovean stabilit în Spania.

„Sunt profund dezamăgit să aflu că sunt foarte mulți polițiști. Nu sunt infractor, la fel ca și colegii mei. Cred că trăi în două realități diferite. De multe ori auzim de la CEC ca să venim cu propuneri. Am venit cu propuneri timp de doi ani, dar am auzit doar că legislația nu permite. Dragi funcționari, responsabilitatea voatră este să modificați legi astfel ca nouă să ne fie mai bine. Nu ați luat în considerare scrisorile noastre, petițiile noastre. Am scris și proiect de lege”, a declarat Dumitru Vicol.

Totodată, ei au venit la eveniment cu mesaje pentru guvernare prin care și-au manifestat nemulțumirea față de situația din țară.

Precizăm că în această dimineață, conaționalii reveniți acasă au transmis scrisori de nemulțumire guvernaților.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie