Revoltați de hotărârea Guvernului
Politic 31 ianuarie 2019, 19:51 | 4053

„Chiriașul alungă gazda”, „Nu distrugeți o întreprindere profitabilă” sau „Vrem să lucrăm acasă”. Asta au scandat în această seară angajații Combinatului Poligrafic din Chișinău în față instituției. Reacția vine după ce Guvernul a hotărât, în luna decembrie, să treacă clădirea principală a întreprinderii, unde se află administrația, în subordinea Serviciului unic pentru apeluri de urgență - 112.

Revoltați, oamenii spun că nu vor renunța la clădirea pe care o dețin și anunță proteste repetate.

Președinta comitetului sindical susține că toată problema a început din bunătatea lor, întrucât atunci când se căuta spațiu de instruire pentru Serviciul 112, Combinatul Poligrafic le-a venit în întâmpinare și le-a oferit un loc temporar. Doar că, pe urmă, aceștia au început să pretindă la mai mult.

Angajații întreprinderii ne-au povestit că nu își pot explica cum unora li se ia un bun, ca să se dea altora, în condițiile în care statul are spații goale pentru a le oferi celor ce necesită.

Serviciul de presă al Guvernului ne-a comunicat că încăperea Combinatului Poligrafic este o proprietate a statului, care a fost trecută într-o altă proprietate a statului și că statul este în drept să își gestioneze bunurile. Totodată, reprezentanți executivului ne-au spus că transferul nu s-a făcut în scopuri comerciale, ci pentru a fortifica Serviciul 112, care este fondat de Guvern. Ce spun restul angajaților despre această situație, dar și ce răspund celelalte instituții implicate în această cedare a clădirii, aflați sâmbătă, începând cu ora 19, în cadrul emisiunii „Jurnalul Săptămânii”.

Opinia ta contează. Comentează!