Cel puţin 34 de persoane şi-au pierdut viaţa vineri urmare a unui seism puternic, produs pe o insulă indoneziană
Externe 15 ianuarie 2021, 20:06 | 1016

Un cutremur de 6,2 a avut loc azi dimineaţă în Indonezia. Au murit zeci de oameni. Echipele de salvatori caută printre ruinele mai multor clădiri prăbuşite, printre care şi un spital, în speranţa găsirii unor supravieţuitori. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Cel puţin 34 de persoane şi-au pierdut viaţa vineri în urma unui seism puternic produs pe o insulă indoneziană. Zeci de pacienţi şi angajaţi ai unui spital se află prinşi sub dărâmături.

Mii de oameni şi-au părăsit locuinţele de teama ca acestea să nu cadă şi de teama unor replici. Autorităţile au avertizat că pot urma replici puternice. Cutremurul de 6,2 pe Richter a avut loc la câteva ore după un altul de magnitudine mai scăzută.

Epicentrul seismului a fost la 6 kilometri nord-est de oraşul Majene. El s-a produs la o adâncime de zece kilometri. Nu a fost emisă alertă pentru tsunami. Este obişnuit ca în Indonezia, aflată pe Cercul de Foc al Pacificului, să aibă loc cutremure şi valuri de tip tsunami. În 2004, un tsunami provocat de un cutremur de 9,1, înregistrat în insula Sumatra, a ucis 226 de mii de oameni pe coastele Oceanului Indian, dintre care 170.000, în Indonezia.

Opinia ta contează. Comentează!