La Talmaza a fost extins sistemul de iluminat public stradal pe o porțiune de peste 12 kilometri
Social 18 mai 2022, 20:20 | 961

Bucurie pentru aproape șase mii de locuitori ai satului Talmaza, raionul Ștefan Vodă! A fost extins sistemul de iluminat public stradal pe o porțiune de peste 12 km. Proiectul, în valoare de 78 de mii de dolari, a avut drept scop extinderea sistemului existent prin instalarea corpurilor rentabile de tip LED, care pot fi controlate de la distanță. Totul, pentru a reduce consumul de energie electrică și pentru a crește siguranța locuitorilor pe timp de noapte.

Primarul localității, Eugen Prutean, a menționat că acest proiect a fost unul așteptat de localnici.

EUGEN PRUTEAN, primarul satului Talmaza, raionul Ștefan Vodă: "S-au micșorat furturile, accidentele s-au micșorat în localitate. Dar în afara de aceasta am mai pus niște camere de luat vederi în sat și mergem înspre bine. Facem un sat frumos, atractiv, curat, pentru ca cei care vin aici să se ducă satisfăcuți, cu gândul că se vor întoarce la noi."

Proiectul a costat 78 de mii de dolari, dintre care 48.000 a fost investiția Guvernului Statelor Unite/USAID. În cadrul Programului „Comunitatea Mea”, 12 localități beneficiază de finanțarea Agenției USAID pentru implementarea proiectelor de iluminat stradal performant. În total, mai mult de 65 de mii de cetățeni se bucură de străzi iluminate și condiții mai bune de viață în localitățile lor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie