Un convoi al Grupului Operativ de Trupe Ruse s-a deplasat de la Tiraspol spre Dubăsari
Social 29 octombrie 2020, 19:39 | 1208

Un convoi al Grupului operativ de trupe ruse s-a deplasat azi de la Tiraspol spre Dubăsari, iar de acolo - spre depozitul de muniții de la Cobasna. Anunțul a fost făcut de către deputatul Platformei DA, Chiril Moțpan, potrivit căruia, mașinile ar putea reveni pe 30 octombrie la locul de bază, pe aceeași rută. Într-o postare pe facebook, Moțpan admite că Tiraspolul pregătește o destabilizare a situației.

ANUNȚUL PRIVIND CONVOIUL MILITAR SPRE COBASNA: "Vrea oare să organizeze provocări ce să invalideze alegerile? Caută pretexte pentru ca în Republica Moldova să fie introdusă stare de urgență – pe alte motive decât cele ale pandemiei? Pregătește terenul pentru noi răpiri și acțiuni ilegale pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova sau vrea să „planteze” aici agenți pregătiți și dotați?"

sursa: facebook

Scrie deputatul Chiril Moțpan într-o postare pe facebook. Potrivit unui comunicat de presă al Biroul Politici de Reintegrare, astăzi a avut loc o întrevedere oficială între vice prim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, și șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch. Cei doi au abordat deplasarea convoiului de la Tiraspol în direcția depozitului de muniții Cobasna. Potrivit notificării recepționate în data de 28 octombrie, o coloană de șapte vehicule urma să se deplaseze pe itinerarul Tiraspol-Cobasna-Tiraspol în perioada 29-30 octombrie curent. Despre fixarea acestor evenimente a fost informată Misiunea OSCE.

Opinia ta contează. Comentează!