Socialiștii au sărbătorit aseară la un restaurant de lux din Chişinău // EXCLUSIVITATE
Politic 15 ianuarie 2020, 21:42 | 4789

Socialistii au chefuit aseara la un restaurant luxos din Chisinau. La sindrofie a venit si Igor Dodon, cu sotia. Buna dispozitie a mesenilor a fost asigurata si de o trupa de muzica pop. Unul dintre participanți afirma ca toate cheltuielile au fost suportate exclusiv de catre cei prezenti la intalnirea neformala, iar presedintele Dodon a fost in calitate de invitat special.

Petrecerea la restaurantul care e faimos prin prețurile enorme din meniu a fost păzită de poliție. Inspectorii și-au adus mașinile foarte aproape de local, fără ca administrația acestuia să aibă vreo obiecție. În același timp, agenții de securitate de stat, care se aflau în fața restaurantului, au spus că nu știu ce sărbătoare are președintele.

Mai vorbăreț s-a dovedit a fi agentul de pază al restaurantului.

Paznicul nu ne-a explicat rolul poliției în parcarea restaurantului și ne-a îngrădit accesul către angajatul MAI, pentru a-i pune această întrebare.

Nu am aflat prea multe nici de la directorul restaurantului. El a evitat să ne spună ce întâmplă în interior, iar despre mașina poliției, care era în parcare, ne-a zis că ar fi lăsat-o un vecin.

Am încercat și noi să intrăm în parcare să vorbim cu polițistul. Doar că nu ni s-a permis.

Administratorul ne-a comunicat că aceste restricții le presupune serviciul lui și trebuie să le respecte.

În timp ce discutam cu directorul restaurantului, din interior au ieșit membrii trupei Brio Sonores.

După ei, a ieșit și polițistul din parcare. Și-a pus gluga pe cap și nu a reacționat la încercarea noastră de a-i vorbi.

Unul după altul, au ieșit și unii petrecăreți.

Deputatul PSRM Grigore Novac ne-a confirmat că socialiștii și-au dat întâlnire în localul respectiv, dar că nu au sărbătorit... nimic.

Potrivit lui Novac, cheltuielile nu sunt din bugetul de stat, iar Igor Dodon a fost în calitate de invitat la întâlnirea neformală.

Toți au sărit ca arși când din restaurant a ieșit Dodon. Mașinile Serviciului de Protecție și Pază de Stat au fost aduse repede în față, pentru a acoperi cât mai mult zona.

În timp ce Grigore Novac discuta cu echipa noastră de filmare, mașina președintelui a ieșit din parcare și a mers să ia o persoană de la intrarea de serviciu a restaurantului. La ieșirea din spate se afla și directorul localului. Am mers să vedem cine e persoană care vrea să rămână în anonimat, dar polițiștii nu s-au oprit.

L-am întrebat astăzi în cadrul unei conferințe de presă pe șeful statului dacă prezența mașinilor guvernamentale constituie un abuz. Igor Dodon a răspuns negativ.

”Pot să vă dau agenda când merg cu soția la restaurant, dacă doriți”, a adăugat șeful statului.

Deși alături de președinte la conferință era și premierul Ion Chicu, acesta nu a reacționat în niciun fel la întrebarea reporterului Jurnal TV. Nici nu a confirmat, dar nici nu a negat prezența mașinilor guvernamentale la eveniment. Restaurantul în care au chefuit ștabii PSRM este vestit prin scumpetea afișată. 

Opinia ta contează. Comentează!