Gazetarii vor chioșcurile la loc
Social 29 februarie 2020, 04:09 | 1398

Gazetarii din Chisinau considera ca ziarele dispar de pe piata si din cauza Primariei, care a ordonat evacuarea chioscurilor „Moldpresa”. Pana nu demult, publicatiile periodice erau vandute in strada, la chiosc, dar acestea dispar si, odata cu ele, si ziarele. E bine ca se face ordine in oras, dar nu pe seama cititorilor. Mai bine ar elimina bautura din strada, au sugerat astazi, intr-o conferinta de presa, reprezentantii unor editii periodice.

Potrivit vorbitorilor, în ultimii doi ani, de pe străzile Chișinău au fost evacuate peste patruzeci de chioșcuri „Moldpresa”. Gazetarii nu înțeleg de ce autoritățile nu-i ating pe comercianții de băuturi sau pe cei care fac fast-food.

Părerile oamenilor s-au împărțit. Tinerii nu cumpără publicații periodice, căci au internet, iar cei mai în vârstă continuă să aleagă presa tipărită, dar sunt mai puțini la număr.

Recent, un grup de angajați „Moldpresa” a pichetat sediul Primăriei Chișinău, cerând autorităților să nu închidă unitățile de comerț. Potrivit reprezentanților întreprinderii, în ultimii cinci ani, peste 50 de redacții de ziare și reviste și-au sistat activitatea din cauza situației în care s-a pomenit sectorul distribuției edițiilor periodice. Municipalitatea le-a promis oamenilor alte locuri de muncă, însă aceștia le-ar fi respins. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie