Offițerii CNA au descins astăzi la două companii care prestează servicii de perfectare a actelor românești
Social 9 aprilie 2021, 20:01 | 1585

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție au descins astăzi la două companii, care prestează servicii de perfectare a actelor românești. Una dintre firmele vizate este ”Just Consult”. Nimeni nu a fost reținut, dar în cadrul perchezițiilor au fost ridicate obiecte, care ar putea fi probe în dosar. Potrivit CNA, este vorba de cauze penale privind trafic de influență, săvârșit prin prestarea de servicii contra unor plăți ilicite.

Directorul companiei ”Just Consult”, vizate de către procurorii și ofițerii CNA, afirmă că nu a comis ilegalități.

ION GUȘTIUC, administratorul companiei Just Consult: "Toți sunt bănuiți cu jurămintele de credință sau de falsificarea actelor românești, respectiv am nimerit și noi sub această rutină a verificărilor, cel puțin activitatea nu a fost sistată nimeni nu a fost reținut."

Ion Guștiuc ne-a spus că imediat ce au terminat verificările în sediul firmei, ofițerii CNA au mers la el acasă, unde au continuat perchezițiile.

ION GUȘTIUC, administratorul companiei Just Consult: "-Caută înscrisuri, ciorne, bani, falsificări, ștampile, acte posibil false. -Au găsit ceva, au ridicat? -Absolut nimic, eu mă simt bine că a trecut totul cu bine și nici nu au să găsească."

Am încercat să vorbim cu unul dintre ofițerii CNA, dar când acesta a văzut presa, a scos telefonul mobil și s-a ascuns de camerele de luat vederi.

În comunicatul emis de CNA se arată că din instituțiile supuse perchezițiilor au fost ridicate mai multe probe relevante pentru cauzele penale, inclusiv înscrisuri de ciornă, contracte, tehnica de calcul, ștampile și alte obiecte. Acestea urmează a fi examinate în dosarele deschise pentru trafic de influență. Pe 3 martie curent, mai mulți agenți economici, persoane fizice şi publice, notari, dar şi alţi intermediari din Republica Moldova şi România au intrat în vizorul CNA. Aceștia sunt bănuiți că ar face parte dintr-o schemă de corupere şi trafic de influenţă, prin care mai mulţi cetățeni ai Republicii Moldova ar fi fost ajutaţi să obţină diverse servicii pentru redobândirea cetăţeniei României, contra bani. Printre acestea se numără urgentarea eliberării actelor de identitate şi de stare civilă, a certificatelor de naştere, perfectarea unor procuri pe numele unor terţi etc. Sumele pretinse pentru documente variau între 50 şi 5000 de euro.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie