În ultimele 24 de ore angajații IGSU au intervenit în 57 situații de risc
Social 8 august 2022, 19:57 | 553

Accident fatal la Fălești. Un tânăr de 32 de ani a decedat după ce s-a izbit cu motocicleta într-un obstacol de pe marginea drumului. S-a întâmplat astăzi dimineață în satul Pietrosu. Urmează detalii și alte știri.

Un tânăr de 20 de ani, deținut într-un penitenciar din țară, a fost condamnat la încă nouă ani de închisoare pentru violarea unui deținut minor din același penitenciar. Procurorii au acumulat suficiente probe care confirmă vinovăția acestuia în săvârșirea a două episoade de acțiuni violente cu caracter sexual. Potrivit probatoriului, inculpatul a fost ajutat de către un alt deținut care a supravegheat tot timpul la ușă. Acțiunile acestuia sunt calificate ca fiind complicitate la săvârșirea infracțiunii.

Un copil de 11 ani a fost salvat de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, după ce ia rămas blocat un picior în gratiile unei rigole de pe o stradă din capitală. Potrivit IGSU, băiatul și-ar fi prins piciorul în grila de fontă de la canalul de scurgere, în timp ce se întorcea de la bazin. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori din cadrul Centrului republican de intervenție operativă.

Salvatorii îndeamnă oamenii să apeleze de urgență Serviciul 112 în cazul în care depistează pericole similare. În ultimele 24 de ore angajații IGSU au intervenit în 57 de situații de risc.

Doi cetățeni ai Azerbaidjanului a fost condamnați la opt ani de închisoare pentru șantajarea unui alt azer, dentist din Bălți, de la care au pretins 10.000 euro. Potrivit PCCOCS, suplimentar, la solicitarea procurorilor, judecătorul a dispus achitarea de către fiecare din ei a câte 100.000 de lei. După ispășirea pedepsei, cei doi vor fi expulzați din Moldova. Organizatorul acțiunii de șantaj este un deținut azer, de 39 de ani, aflat în arest preventiv pentru omor și jaf. Acesta și-a contactat un amic din localitatea de baștină din Azerbaidjan căruia i-a cerut să obțină prin amenințări, de la un dentist azer din Bălți, 10.000 euro. Dentistul a fost amenințat cu incendierea cabinetului medical și cu răfuiala fizică. Fiica victimei a sesizat oamenii legii. În total, executorul a obținut de la victimă, prin șantaj, 60 de mii de lei, în trei tranșe.

Accident teribil în raionul Fălești. Un bărbat de 32 de ani a decedat după ce s-a izbit cu motocicleta într-un obstacol de pe marginea drumului.

SVETLANA TALPĂ, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Fălești: "Preliminar, polițiștii au stabilit că un tânăr de 32 de ani, conducând o motocicletă de model MT pe un drum local, din localitatea Pietrosu, raionul Fălești și având ca pasager un bărbat de 50 de ani, în circumstanțe necunoscute a pierdut controlul asupra ghidonului și a ajuns în canalul de scurgere a apelor pluviale, în rezultat tamponându-se frontal într-un obstacol."

Urmare a impactului, conducătorul motocicletei a decedat la fața locului. Pasagerul nu a avut de suferit.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie