Image-Description
Deputații încalcă regulile de circulație rutieră fără să fie pedepsiți, constată Curtea de Conturi
Social 29 octombrie 2019, 11:26 | 2027

Zeci de deputați încalcă anual regulile de circulație rutieră fără să fie pedepsiți, conform unui audit privind „Managementul sistemelor de supraveghere a traficului rutier” al Curții de Conturi. Astfel, în 2017, au fost înregistrate 89 de rapoarte întocmite de polițiști în privința deputaților din fosta legislatură, care nu s-au finalizat cu vreun proces verbal și aplicarea unor sancțiuni.

De asemenea, anul trecut, au fost întocmite 57 de rapoarte pentru încălcări comise în trafic de deputați.

„Se remarcă lipsa de efort în vederea identificării contravenienților în procedurile cu implicarea autovehiculelor aflate în gestiunea instituțiilor de stat”, potrivit Curții de Conturi.

În sistemele informaționale gestionate de Ministerul de Interne au fost identificate și zeci de rapoarte ale agenților constatatori, emise în 2017 pentru încălcarea Regulamentului circulației rutiere de conducătorii unor autovehicule aparținând instituțiilor publice, care nu s-au finalizat cu întocmirea unor procese-verbale și aplicarea unor amenzi.

Mașinile Bazei Auto a Cancelariei de Stat ar fi comis 31 de încălcări în trafic, cele ale Secretariatul Parlamentului – 26, Procuraturii Generale – 14, Centrul Național Anticorupție – 16, Ministerul Afacerilor Interne – 17, Inspectoratul General al Poliției – 52.

În primul semestru al anului 2018, situația a rămas aproximativ aceeași, transmite Curtea de Conturi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie