O femeie de 31 de ani a născut aseară în câmp și și-a lăsat copilul acolo
Social 7 iulie 2020, 17:18 | 1160

Un nou-născut a fost abandonat aseară în câmp, în apropierea unui sat din raionul Nisporeni. Mama bebelușului, care a fost găsită între timp, le-a spus polițiștilor că și-a lăsat copilul în câmp de teamă că nu va avea cu ce să-l crească. Acum, băiețelul este internat la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, iar femeia care i-a dat viață riscă până la doi ani de închisoare.

Bebelușul a fost găsit aseară, în jurul orei 18, de către o femeie care muncea într-o vie. Ea a chemat imediat poliția, care a găsit în primul rând o altă femeie, care a putut să-l alăpteze pe nou-născut. Mai apoi, băiețelul a fost transportat la Spitalul Raional Nisporeni, dar pentru că este născut prematur, a fost adus la Institutul Mamei și Copilului din capitală. Starea lui este de gravitate medie, spun specialiștii.

Între timp, polițiștii din Nisporeni au identificat-o pe mama nou-născutului. Este vorba despre o tânără de 31 de ani dintr-un sat al raionului Hâncești, care mai are patru copii mici. Ea a spus că, în timp ce muncea în câmp „cu ziua”, a simțit dureri abdominale. S-a pornit spre casă, dar n-a putut să meargă prea mult și a născut pe deal. Femeia le-a mai spus polițiștilor că și-a abandonat micuțul din lipsă de bani și de teamă că nu-l va putea crește.

O comisie multidisciplinară urmează să decidă cine va avea grijă de bebeluș. Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Nisporeni ne-a spus că femeia care și-a abandonat copilul riscă între 180 și 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau până la doi ani închisoare. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie