Până în prezent, în China au fost înregistrați peste 78 de mii de oameni infectați cu noul virus COVID-19, inclusiv în Chongqing, unde este stabilit Alexandru Pincov.

Alexandru povestește că în localitate au rămas deschise doar spitalele, secțiile de poliție, benzinăriile și magazinele. Circulă și transportul public orășenesc, doar că nu prea sunt călători.

Au fost luate toate măsurile de prevenire și combatere a răspândirii infecției. Oamenilor li se interzice să iasă în afara cartierelor în care locuiesc.

În consecință, toată lumea stă acasă. Unii lucrează la distanță, dacă au această posibilitate, ceea ce face și Alexandru. Deocamdată nu li s-a spus când vor putea reveni la locul de muncă, dar se presupune că se va întâmpla tocmai la sfârșitul lunii aprilie.

Cele mai recente date ale Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene arătau că, în China, ar fi aproximativ 300 de cetățeni ai Republicii Moldova. Aproximativ 130 dintre ei erau la studii, peste 110 - cu domiciliu permanent, iar restul - în vizită.