O nouă întrevedere Năstase - Michalko
Politic 19 februarie 2018, 11:16 | 1935

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr a avut o întâlnire cu ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko. În cadrul întrevederii, Andrei Năstase a reiterat poziţia formaţiunii pe care o conduce despre necesitatea implementării reformelor economice și a celor din justiție, edificării statului de drept și combaterii corupţiei.

Potrivit unui comunicat de presă al Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase a atenţionat despre faptul că angajații din justiţie au ajuns să execute ordinele ilegale, venite direct de la coordonatorul guvernării, în special pe cele cu privire la intimidarea şi persecuţia nedisimulată a membrilor şi simpatizanţilor formaţiunii sale, a participanților la proteste, dar şi a jurnaliștilor independenți.

În același comunicat se mai spune că Năstase s-a referit pe larg şi la situaţia dramatică a presei independente din Republica Moldova, distrusă continuu prin pârghiile economice, administrative şi coercitive deţinute de guvernarea oligarhică. În opinia politicianului, atentatul permanent la adresa libertăţii de exprimare, pe care-l exercită puterea de la Chişinău, are drept principală victimă întreaga populaţie a republicii. Un alt subiect abordat la întrevedere s-a referit la riscurile schimbării sistemului de vot.

Potrivit aceluiași comunicat de presă emis de Platforma Demnitate și Adevăr, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău a menţionat că este interesat să discute cu reprezentanţii mai multor forţe politice din Republica Moldova, pentru a avea o imagine obiectivă a proceselor politico-sociale de aici. Șeful Delegației UE și Andrei Năstase au avut mai multe întrevederi până acum.

Opinia ta contează. Comentează!