Plahotniuc vrea să mențină puterea
Politic 26 aprilie 2018, 14:30 | 3077

Istoricul Octavian Țâcu spune lucrurilor pe nume. Într-un comentariu pentru Cotidianul.md, el vorbește pe îndelete despre importanța bătăliei pentru Primăria Chișinău, care ar fi planurile lui Vladimir Plahotniuc în acest sens și cum poate opoziția să demonteze actualul regim. "Cu toții avem de dat două examene electorale, care ne pot ajuta să scăpăm de guvernare: alegerile locale din mai și cele parlamentare din toamnă", afirmă Octavian Țâcu.

În comentariul său, istoricul încearcă să explice poporului cum este făcut jocul politic la Chișinău și cine sunt principalii actori.

Fără îndoială, miza pentru alegerile din Chișinău este uriașă, adaugă Țâcu.

Însă pentru asta, puterea va trebui să falsifice masiv voturile, iar pentru a ușura acest proces, au fost inventați mai mulți candidați de umplutură, care vor trebui să fărâmițeze votul lui Andrei Năstase și s-o facă pe Silvia Radu câștigătoare, notează istoricul.

Octavian Țâcu mai scrie că într-o anumită perioadă, Plahotniuc a putut salva aparențele.

Cei vizați nu au comentat afirmațiile, deocamdată. Unul dintre candidații pentru funcția de primar al Chișinăului, Silvia Radu, nu recunoaște faptul că e sprijinită de Partidul Democrat.

Opinia ta contează. Comentează!