În raionul Taraclia numărul celor vaccinați s-a triplat
Social 15 octombrie 2021, 20:13 | 742

La mai puțin de o săptămână de la startul campaniei ''Loteria Vaccinării'' în raionul Taraclia, numărul persoanelor care au venit să se imunizeze la Centrele de Sănătate practic s-a triplat. Inițiativa vine din partea autorităților locale, alarmate de rata scăzută a celor vaccinați, de numai 3%. Pentru a-i stimula pe oameni, președintele raionului s-a gândit să recurgă la o metodă care și-a demonstrat eficacitatea - este vorba de ''Loteria Vaccinarii''.

Dumitru Doncev are 67 de ani. Bărbatul spune că a auzit despre ''loteria vaccinării'' de la un vecin. Bucuros că poate câștiga 50 de mii de lei, pensionarul a decis să facă toate analizele pentru a se imuniza.

DUMITRU DONCEV, locuitor din Taraclia: "- Cum vă pare inițiativa? - Este bună, este în interesul oamenilor, sănătate pentru oameni. Eu acum vin de la medic, am făcut mai multe analize deoarece am probleme cu inima. Apoi voi merge să mă vaccinez."

Un alt bărbat a venit dintr-un sat de lângă Comrat pentru a se vaccina și a fi printre primii care se înscriu la tombolă.

IVAN ORMANJI, locuitor al satului Tomai: "Că oamenii trebuie să se vaccineze este cert, dar important este să o facă pentru ei, în primul rând, dar și în al doilea rând, ca să nu se răspândească acest COVID."

Un alt tânăr, venit să se vaccineze, spune că va îndemna toți prietenii și familia să îi urmeze exemplul.

STEPAN KARAMALAK, locuitor din Taraclia: "Eu am venit să mă vaccinez împotriva Covid-19 deoarece este o boală periculoasă. O fac ca să fim sănătoși și să nu infectăm altă lume. Consider această inițiativă foarte bună, deoarece are doar direcții pozitive. În primul rând, este o recompensă care prinde bine oricui, dar pe lângă asta ne întărim imunitatea."

Directorul adjunct al Centrului de Sănătate constată că în ultimele zile numărul celor care vor să se imunizeze s-a triplat.

ALEXEI DELICEBANU, directorul adjunct al Centrului de Sănătate din Taraclia: "Reieșind din faptul că noi, ca instituție medicală, suntem pe locul doi în țară ca și importanță, consider că inițiativa este una bună, sunt sigur că va contribui la creșterea celor care vor dori să se vaccineze."

Președintele raionului Taraclia își dorește ca oamenii din raion să fie printre lideri la vaccinare și speră că această campanie să îi motiveze.

IVAN PASLARI, președintele raionului Taraclia: "Eu, ca președinte al raionului, sunt foarte afectat că avem o rată scăzută a celor care se vaccinează și am căutat diferite posibilități de a-i motiva să se vaccineze mai mult. În primul rând, pentru a-și proteja sănătatea lor și a apropiaților lor."

La rândul său, directorul NGM Company, Plamen Milanov, spune că.

Plamen Milanov, directorul NGM Company: ”În acest moment, cel mai important subiect este protejarea sănătății oamenilor. Din acest motiv, am răspuns pozitiv, fără semn de ezitare la demersul autorităților raionului Taraclia”.

Pentru campania de stimulare a vaccinării în raionul Taraclia, NGM Company va oferi peste 400 de mii de lei. Loteria vaccinării se va desfășura în perioada 10 octombrie – 18 noiembrie, în patru etape. La fiecare etapă vor fi extrase 24 de premii pentru cei vaccinați – premiul mare de 50 de mii de lei, trei câștiguri a câte 10 mii de lei și 20 de premii a câte o mie de lei. La maratonul vaccinării anunțat de consiliul raional Taraclia pot participa toți doritorii, indiferent de regiunea de reședință. Singura condiție este imunizarea la unul dintre centrele specializate din acest raion.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie