Maia Sandu a avut o discuție online cu reprezentanții corpului diplomatic, cu ocazia Zilei Diplomatului
Social 15 ianuarie 2021, 15:22 | 1026

Președintele Maia Sandu i-a avertizat astăzi pe ambasadorii Republicii Moldova să nu mai participe în scheme din care fac bani, întrucât vor fi dur sancționați. Mesajul a fost transmis în cadrul unei ședințe online cu cu prilejul Zilei Diplomatului.

MAIA SANDU, președinte: "Schemele prin care unii angajați ai corpului diplomatic fac bani trebuie să dispară. Am un mesaj personal către acei puțini care sunt implicați în astfel de scheme. Încetați acum! Nu puneți colegii dumneavoastră în situații complicate. Ilegalitățile vor fi sancționate dur."

Potrivit Maiei Sandu, Republica Moldova nu poate avea o politică externă eficientă și credibilă, dacă nu are o politică internă pe măsură.

MAIA SANDU, președinte: "Nu poți obține mari succese în plan internațional, nu poți atrage investiții străine, nu poți obține asistență și nu poți promova țara ta dacă politicienii de acasă sunt putred de corupți, dacă ei își oferă unii altora bani în sacoșe, dacă pentru ei buzunarul propriu este mai important decât țara. Aceste pagini au afectat și imaginea și prestigiul serviciului diplomatic moldovenesc."

Maia Sandu a adăugat că va merge peste câteva zile la Bruxelles și va pune capăt „filei rușinoase” din istoria diplomației Republicii Moldova, când Uniunea Europeană a fost atacată și ofensată de fosta guvernare. Precizăm că Maia Sandu va pleca luni, 18 ianuarie, la Bruxelles, unde se va afla până pe 19 ianuarie. Ziua Diplomatului în Republica Moldova este marcată pe 17 ianuarie, începând cu 2013. La această dată, în anul 1992, a fost depusă cererea de aderare a Republicii Moldova la Organizația Națiunilor Unite.

Opinia ta contează. Comentează!