Image-Description
Renumitul scriitor Spiridon Vangheli, internat cu Covid; Fiica sa: „E optimist și vrea să plece vara la mare”
Social 1 martie 2021, 23:59 | 1388

Scriitorul Spiridon Vangheli se află la Spitalul Clinic Republican, unde a fost internat pe 27 februarie din cauza infectării cu COVID - 19.

Fiica scriitorului a oferit pentru Jurnal TV detalii despre starea de sănătate a tatălui său. Potrivit ei, Spiridon Vangheli a fost internat în fază inițială, cu parametri relativ normali și NU e sub respirație asistată, așa cum s-a vehiculat în presă.

„Nu e în stare gravă. Mănâncă, merge prin odaie, ne sună. E optimist, are umor și vrea să plece vara la mare. Desigur, covidul e o maladie grea, la 89 de ani este greu să prognozezi ceva incredibil de promițător, dar tăticul meu e un om care crede în puterile sale. Am ințeles că trebue să acționăm imediat, este ghidat de o echipă serioasă de specialiști foarte competenți. Nu are formă pulmonară. Are respirație dirijată de organism, dar virusul slăbește imunitatea, tratamentul pentru Covid e agresiv. Necesită timp să lupte cu boala. Recent a vorbit o oră cu scriitiorul Constantin Bostan pe teme de serviciu. Ca de obicei, se consumă mult prin vorbă. Se amuză și apoi obosește. El este un copil mare. Sper să se facă bine curând. Mă rog să fie bine”, ne-a spus fiica scriitorului.

În vârstă de 89 de ani, Spiridon Vangheli, a scris celebra poveste a lui Guguță. Cărțile lui vangheli au făcut înconjurul lumii, fiind traduse în zeci de limbi şi editate în 70 de ţări. Scriitorul a fost distins cu mai multe premii naţionale şi internaţionale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie