Profesorii din Iargara, cu gândul la elevi
Social 29 mai 2020, 22:02 | 5813

În tihnă s-a încheiat anul școlar și la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din orașul Iargara, raionul Leova. Pandemia a schimbat multe din planurile inițiale. Directorul instituției ne-a organizat o excursie prin sălile de clasă și ne-a povestit cum s-a descurcat în ultimele două luni de școală.

Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Iargara este o instituție modernizată. Fiecare sală de clasă are un videoproiector, fiecare elev - o masă dotată cu cele necesare, iar profesorii au pe masă un laptop. Chiar la intrare găsim dulăpioarele pentru fiecare elev, iar alături de scări ascensorul pentru elevii cu dizabilități.

Profesorul de sport, Gheorghe Braicov, a fost prezent on line, în ultimele două luni, pentru discipolii săi. El muncește în două instituții pentru că mai are un an până la vârsta de pensionare și ar vrea să mai adune câțiva bănuți. Drumul de acasă până în Iargara este lung.

Unele cadre didactice, dar și elevi nu dispuneau de calculatoare pentru a face orele on-line, dar în ajutor le-a venit diaspora din Statele Unite.

În Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Iargara sunt 427 de elevi. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie