În o sută de farmacii din țară a demarat o campanie de informare privind imunizarea împotriva COVID-19
Social 24 septembrie 2021, 15:49 | 567

Cei care vor să se vaccineze împotriva COVID-19, dar nu cunosc prea multe despre acest proces, pot cere ajutorul farmaciștilor. De astăzi, în o sută de farmacii din țară, a demarat o campanie de informare. Cetățenii pot afla dintr-o sursă veridică beneficiile vaccinării și unde ar putea să se imunizeze.

Acest tânăr nu s-a vaccinat împotriva Covid-19 până acum. El spune că are încă dubii, chiar dacă a aflat mai multe informații despre imunizare de la farmacistă.

Pentru a-i informa pe oameni, 300 de farmaciști au fost instruiți.

TATIANA NENESCU, consultant în farmacie: "Vaccinarea ne ajută ca să nu ne îmbolnăvim de formele grave de COVID. Referitor la vaccinare persoanele se pot informa de la medicul de familie sau de pe site-ul vacinare.gov.md."

Inițierea acestei campanii a fost decisă după ce s-a constatat că foarte mulți cetățeni se adresează anume farmaciștilor cu întrebări despre imunizare.

ZINAIDA BEZVERHNI, secretar de stat la ministerul sănătății: "Farmaciștii sunt specialiști cu studii superioare în domeniul medical și farmaceutic care cunosc, pot și sunt gata să ofere acele informații bazate pe dovezi calitative. Asta se întâmplă pentru prima dată în istorie, noi încă nu am avut o campanie masivă în care s-au implicat farmaciștii."

ALEXEI CEBAN, medic epidemiolog, coordonator programe imunizări Biroul OMS Moldova: "Comunicarea activă este atunci când medicul farmacist are timp și îl poate aloca pentru a informa persoana, iar atunci când este o aglomerare sau este într-un deficit de timp avem acea comunicare prin intermediul informațiilor care sunt expuse în farmacii."

ION ZGÂRCU, președintele Asociației farmaciștilor din Moldova: "Am inițiat această campanie tocmai pentru a diminua aceste știri false și mituri privind vaccinarea COVID-19. Mituri care din păcate fac populația să amâne sau să nu se mai vaccineze deloc."

Omenii au păreri diferite în privința campaniei de informare privind imunizarea împotriva COVID-19.

Campania de informare privind vaccinarea împotriva COVID-19 în farmacii va dura două luni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie