Delegația UE, la un liceu din Leova
Social 13 februarie 2020, 21:19 | 2239

Elevii unui liceu din orașul Leova au aflat din prima sursă ce avantaje oferă Uniunea Europeană tinerilor care vor să-și continue studiile sau să muncească acolo legal. La toate întrebările au răspuns Peter Mihalko, ambasadorul Uniunii Europene, și Angela Graningeer, ambasadorul Germaniei la Chișinău. Diplomații și-au continuat astfel seria de întâlniri, programate pentru campania "Uniunea Europeană - Republica Moldova: Împreună mai puternici”.

De data aceasta, întrunirea s-a desfășurat la Liceul ”Constantin Spătaru” din Leova. Elevii au pus multe întrebări, dar s-au interesat în mod special unde ar putea să meargă după absolvire și care sunt condițiile de angajare.

La întâlnire au fost invitați și beneficiarii anumitor programe, ambasadori, care le-au explicat elevilor din orașul Leova ce înseamnă spațiul european.

Liceenii nu ascund că abia așteaptă să apuce calea străinătății.

Vizita diplomaților la Leova nu a fost întâmplătoare. Clădirea Liceului ”Constantin Spătaru” nu a cunoscut o reparație capitală mai bine de 30 de ani și acest lucru urmează a fi făcut cu bani europeni.

Directorul speră că peste doi ani, liceul va fi ca nou. Acest lucru îl confirmă ambasadorii Mihalco și Ganninger.

Costul total al proiectului constituie 2 milioane 800 de mii de euro. Campania națională de informare „Uniunea Europeană - Republica Moldova: Împreună mai puternici. Creăm noi oportunități pentru tineri!” a fost lansată în toamna anului trecut. 

Opinia ta contează. Comentează!