Familia Sârbu a emigrat în Spania, iar fiul mai mic a ajuns campion al Spaniei la lupte libere
Social 7 septembrie 2020, 20:17 | 3540

Familia Sârbu, originară din sudul Moldovei, a plecat din țară din cauza sărăciei și s-a stabilit în Barcelona, Spania. Fiul soților Sârbu a reușit anul trecut performanța de a deveni campion al Spaniei la lupte libere. Cu toții devin nostalgici când vorbesc despre baștină, iar casa din Moldova o păstrează cu sfințenie. Poveștile emoționante ale conaționalilor noștri aflați în străinătate sunt descoperite în emisiunea „Cealaltă Basarabie” de realizatoarea Leanca Grițcan.

LEANCA GRIȚCAN, realizatoarea emisiunii „Cealaltă Basarabie”: "Ne aflăm în satul Purcari, Ștefan Vodă, la casa familiei Sârbu. Deși s-ar părea că după această poartă ne așteaptă cineva, trebuie să știți că mai bine de zece ani familia este stabilită în Spania."

În 2010, aveau doi micuți și multe lipsuri. A plecat mai întâi Dumitru, iar peste ceva timp l-a urmat soția sa, Ecaterina. Copiii au rămas în grija bunicilor.

Ambii copii au reușit să se integreze în sistemul de învățământ din Spania, iar reușitele nu au întârziat să apară. În 2019, Artiom a câștigat medalia de aur la lupte libere în cadrul Campionatului Național al acestei țări.

Familia Sârbu ne-a spus că își dorește să revină acasă la un moment dat. Emisiunea „Cealaltă Basarabie” poate fi urmărită la Jurnal TV în fiecare sâmbătă, de la ora 22:00.

Opinia ta contează. Comentează!