Potrivit poliției, de la începutul anului și până acum au fost înregistrate peste 180 de furturi a bunurilor din automobile
Social 27 septembrie 2022, 20:37 | 486

Numărul hoților de bunuri și accesorii din automobile este în creștere continuă. Potrivit poliției, de la începutul anului și până acum au fost înregistrate peste 180 de infracțiuni de acest fel, cu 40 mai multe decât în perioada similară a anului trecut. Inspectorii au demarat astăzi o campanie de prevenire a furturilor din mașini și au împărțit șoferilor pliante cu informație utilă.

TUDOR BORȘ, șef adjunct al Direcției de Poliție, Chișinău: "Este puțin în creștere, în comparație cu anul trecut, respectiv la etapa actuală, avem peste 180 de infracțiuni, și pentru a preveni acest flagel, ne propunem să informăm populația. Cele mai diverse modalități sunt deteriorarea gemurilor sau sustragerea acelor accesorii sau sustragerea altor bunuri de la mijloacele de transport. Genți lăsate, tehnică de calcul."

Fenomenul are o explicație, spun polițiștii. Șoferii sunt neglijenți și își lasă mașinile parcate la întâmplare.

TUDOR BORȘ, șef adjunct al Direcției de Poliție, Chișinău: "Cele mai vulnerabile, sunt locurile întunecate și respectiv nu sunt supravegheate video. În ziua de astăzi, noi cunoaștem că infractorii și-au schimbat profilul, deoarece mai întâi monitorizează dacă nu sunt camere de luat vederi, pentru a nu fi identificați ușor."

Campania va dura două luni, timp în care polițiștii vor efectua razii în diverse locuri și îi vor informa pe șoferi cum să se protejeze pentru a nu deveni victime ale infracțiunii. Se întâmplă să li se fure bunuri chiar în locuri vizibile, spun șoferii.

Polițiștii îi îndeamnă pe șoferi să parcheze în zone iluminate, să-și doteze autoturismele cu sisteme antifurt și să blocheze toate portierele. Pentru siguranța maximă, ar fi bine ca șoferii să-și ia bunurile când părăsesc automobilul. Unii șoferi spun că exact asta și fac.

Din numărul total de infracțiuni, circa 70 la sută sunt descoperite. În funcție de gravitatea situației, făptașii riscă amenzi, pedepse cu munca în folosul comunității sau până la trei ani de pușcărie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie