Persoanelor cu necesități speciale le este greu să se deplaseze prin oraș
Social 27 octombrie 2020, 20:10 | 816

Persoanele cu necesități speciale mai că nu ar mai ieși din casă, pentru că la orice colț îi paște câte o neplăcere. Una din marele probleme este subterana de pe bulevardul Dacia, din sectorul Botanica. Scările sunt stricate, iar rampa pentru scaunul rulant este impracticabilă. Adevărate capcane sunt bordurile de la stațiile de așteptare a transportului public, iar lipsa semafoarelor sonorizate implică riscuri pentru viață.

Gheorghe Staver este nevăzător și așteaptă mult la marginea străzii când vrea să traverseze. Nu tot timpul în preajmă este cineva să-l ajute.

GHEORGHE STAVER, locuitor al Chișinăului: "Aștept să fie liniște, să nu să se audă nicio mașină și atunci trec drumul. nevăzătorii se orientează după ecou și dacă e vânt afară atunci e o tragedie pentru noi. Este o problemă mare că nu este semafor sonorizat."

Mașinile parcate reprezintă, la fel, o problemă pentru nevăzători.

Această zonă este problematică și pentru oamenii în scaun rulant. Persoanelor respective le este frică să intre în subterană. Persoanelor respective le este frică să intre.

Le este complicat să meargă prin această trecere subterană nu doar persoanelor cu mobilitate redusă.

Este inaccesibilă și această stație de așteptare de pe bulevardul Dacia.

Persoanele cu necesități speciale și-au propus să atragă atenția autorităților asupra acestor probleme, pentru că vor ca orașul să devină accesibil pentru absolut toți. Viceprimarul Ilie Ceban ne-a spus că lucrările de reparație a pasajului subteran de pe bulevardul Dacia urmează să fie demarate în curând, iar trecerea va corespunde nevoilor persoanelor cu mobilitate redusă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie