Monument emblematic al Romei antice, situat în inima Oraşului Etern, Colosseumul se va redeschide luni, oferind "o protecţie sanitară adecvată pentru personal şi vizitatori, se adaugă în comunicatul de presă.

Pe măsură ce sunt ridicate restricţiile, Italia îşi redeschide treptat publicului patrimoniul şi monumentele celebre. Guvernul va redeschide graniţele ţării începând cu data de 3 iunie. Marți, 26 MAI, și-a deschis porțile Situl arheologic Pompeii, înscris în patrimoniul mondial UNESCO. În primă zi de redeschidere, jurnaliştii şi ghizii au fost prezenţi în număr mai mare decât turiştii. Temperatura fiecărei persoane care a intrat în sit a fost verificată cu o cameră termică, iar vizitatorii au fost obligaţi să îşi dezinfecteze mâinile cu gel.

În primă fază a redeschiderii, planificată pentru două săptămâni, vizitatorii au la dispoziţie un singur itinerariu predeterminat, fiind posibilă plimbarea de-a lungul arterelor principale ale acestui oraş antic din apropiere de Napoli, îngropat de erupţia Vezuviului în anul 79 d.Hr., scrie AGERPRES