Brambureală în justiția de la Chișinău. Andrei Năstase este primar de acum 1 an și 4 luni în urmă, conform Curții de Apel
Politic 8 octombrie 2019, 23:05 | 3837

Curtea de Apel Chișinău a confirmat marți, pe 8 octombrie, rezultatul turului II al alegerilor locale din 2018, în urma cărora Andrei Năstase a fost ales primar general al Chișinăului. Cel puțin asta reiese din decizia instanței, care marți, 8 octombrie 2019, a casat hotărârea de acum un an și patru luni a Judecătoriei Chișinău de invalidare a scrutinului din Capitală, în urma căreia au urmat reacții extrem de dure, inclusiv din partea Uniunii Europene.

Conform deciziei Curții de Apel, „Se consideră ales în rezultatul alegerilor noi ale Primarului General al municipiului Chișinău din 20 mai 2018 (turul I) – 03 iunie 2018 (turul II), candidatul Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, la funcția Primarului general al municipiului Chișinău, Andrei Năstase”.

Decizia CA privind alegerea lui Năstase

Amintim că, în turul doi al alegerilor locale care s-au desfășurat în Chișinău anul trecut, învîngător a ieșit liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care l-a surclasat cu 52,57% contra 47,43% pe contracandidatul său, din partea PSRM, Ion Ceban. Acesta a sesizat CEC și Judecătoria Chișinău cu privire la îndemnul la vot al liderului Platformei „Demnitate și Adevăr” pe rețele sociale. Drept urmare, Judecătoria Chișinău (sediul Centru) a decis invalidarea alegerilor, pe motiv că ambii candidați poartă vina pentru încălcarea Codului Electoral prin „efectuarea agitației electorale în ziua alegerilor.

Opinia ta contează. Comentează!