Fostul lider al PD Vladimir Plahotniuc și Constantin Țuțu sunt cercetați penal în Rusia
Politic 26 iunie 2019, 20:26 | 4305

Vladimir Plahotniuc si Constantin Tutu sunt cercetati penal in Federatia Rusa. Anuntul a fost facut astazi de purtatoarea de cuvant a Ministerului de Interne de la Moscova. Cei doi sunt acuzati in 28 de cazuri de contrabanda si comercializare a substantelor narcotice in proportii deosebit de mari. Purtatorul de cuvant al PD nu ne-a raspuns la telefon pentru comentarii.

Anchetatorii Departamentului de Investigații din cadrul Ministerului rus de Interne i-au pus sub acuzare pe Vladimir Plahotniuc și Constantin Țuțu, în absența acestora. Ambii sunt acuzați că ar fi în fruntea unui sindicat al drogurilor.

Potrivit Ministerului rus de Interne, nu mai târziu de anul 2012, Vladimir Plahotniuc a devenit unul dintre conducătorii sindicatului criminal transnațional de droguri. Interacțiunea cu organizatorul comunității criminale, Oleg Pruteanu, și controlul nemijlocit al acestui sector, la indicația directă a lui Plahotniuc, i-a revenit fostului deputat PD Constantin Țuțu. Precizăm că Departamentul de Investigații a Ministerului rus de Interne a pornit un proces penal în privința liderilor și membrilor unei comunități criminale transnaționale, care se ocupau de contrabandă cu droguri în cantități deosebit de mari. Hașișul din Africa de Nord era adus în CSI, tranzitând statele Uniunii Europene și fiind comercializat ilegal, inclusiv în Rusia. Potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Interne, această grupare criminală a fost înființată și condusă, în perioada iunie - august 2012, de către Oleg Pruteanu, poreclit ”Borman”, și alte persoane originare din Republica Moldova și Spania. În urma acțiunilor operative de investigare, efectuate din luna august 2012 până în luna iunie 2019, angajații Departamentului de Investigații al MAI al Rusiei, Direcția Generală Antidrog a MAI, în cooperare cu autoritățile din Republica Moldova, Belarus și Spania au identificat și tras la răspundere penală peste 60 de membri ai sindicatului internațional de droguri. Peste o tonă de hașiș a fost retrasă din traficul ilicit. 

Opinia ta contează. Comentează!