Image-Description
Brexit | Fratele premierului Johnson pleacă din Guvern, nepotului lui Churchill, dat afară din partid
Externe 5 septembrie 2019, 15:49 | 2592

Fratele premierului Boris Johnson, Jo Johnson, și-a anunțat joi demisia din executivul conservator unde ocupa un post de secretar de stat, afirmând că plasează interesul național înaintea ”loialității față de familie”, conform CNN. De asemenea, fratele premierului renunță și la poziția de membrul al Parlamentului.

„În ultimele săptămâni am fost împărțit între loialitatea față de familia mea și interesul național - este o tensiune de nerezolvat și este timpul pentru ca alții să își asume rolurile mele ca membru al Parlamentului și membru al Guvernului”, a scris pe Twitter Jo Johnson, care este în favoarea unui al doilea referendum pentru Brexit, în timp ce fratele său vrea ca Marea Britanie să părăsească UE cât mai repede posibil.

De asemenea, nepotul fostului prim-ministru britanic din perioada celui de al doilea Război Mondial, Winston Churchill este dat afară din Partidul Conservator pentru că a votat, alături de opoziție, împotriva premierului Boris Johnson, în plină criză Brexit. Nicholas Soames, membru al Parlamentului din Marea Britanie s-a aflat printre cei 21 de conservatori care au votat împotriva propriului premier. Este vorba de votul care ar putea amâna Brexitul până în 2020, notează Digi24.

Opinia ta contează. Comentează!