În cazul în care Donald Trump va fi inculpat, Senatul SUA va decide dacă preşedintele este vinovat
Externe 12 ianuarie 2021, 15:32 | 837

În America, democrații din Camera Reprezentanților au prezentat oficial rezoluția, prin care-l acuză pe președintele Donald Trump de „incitare la insurecție” pentru rolul său în revoltele de săptămâna trecută de la Capitoliu. Soarta lui Trump va fi decisă mâine, într-o dezbatere despre demiterea lui.

NANCY PELOSI președintele Camerei Reprezentanților a SUA: "Din păcate, președintele Donald Trump este bolnav, dezechilibrat și periculos. În zile numărate vom putea fi protejați de el. Donald Trump a făcut ceva atât de periculos încât trebuie să fie urmărit penal."

Dacă Trump va fi inculpat, Senatul va decide, cu majoritate de două-treimi, dacă preşedintele este vinovat.

PAT TOOMEY senator republican, Pennsylvania: "Cred că cel mai bun lucru pentru țara noastră este ca președintele Trump să demisioneze și să plece cât mai curând posibil."

Democrații au încercat, de asemenea, să propună o rezoluție prin care îl îndeamnă pe vicepreședintele Mike Pence să invoce al 25-lea amendament pentru a-l extrage pe Trump de la putere, dar republicanii din Cameră au blocat cererea. Este pentru a doua oară când președintele în exercițiu trece printr-o procedură de destituire.

Donald Trump, al cărui mandat se încheie pe 20 ianuarie, este acuzat că şi-a instigat simpatizanţii să atace sediul Congresului. Violenţele produse miercuri la Capitoliu s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi. Melania Trump s-a adresat ieri americanilor pentru ultima dată în calitate de primă doamnă a Statelor Unite. Ea s-a declarat dezamăgită de bârfele și acuzațiile false care i s-au adus în ultimii patru ani. Melania Trump condamnă violențele de săptămâna trecută și îi îndeamnă pe americani să se concentreze asupra a ceea ce îi unește, nu asupra a ceea ce îi dezbină.

Opinia ta contează. Comentează!