La un pas de tragedie: O plită de beton de la etajul 16 al unui bloc de pe strada Ismail a căzut în curte, unde se aflau mai mulți locatari
Social 3 mai 2021, 23:50 | 2306

Locatarii unui bloc din sectorul Centru al capitalei, strada Ismail, au trăit aseară momente de groază, după ce o plită de beton dintr-o balustradă situată la etajul 16 al clădirii s-a prăbușit în curte, unde se aflau mai mulți vecini. Oamenii au scăpat ca prin minune, aflându-se la doar câțiva metri de locul prăbușirii. Salvatorii au intervenit la fața locului.

DUMITRU GARCALIUC, reporter Jurnal TV: "Plita de beton a căzut de la etajul 16 al blocului. Zona avariată a fost marcată cu o panglică, aceasta fiind singura măsură, deocamdată, pe care au întreprins-o autoritățile pentru a restricționa accesul."

Incidentul s-a produs ieri în jurul orei 21.00. Doar întâmplarea a făcut ca, în acel moment, niciunul dintre locatari să nu se afle în nemijlocita apropiere de bloc. Atunci când placa de beton a căzut, vecinii se aflau la câțiva metri, în curte.

Rămășițele de beton armat au fost adunate grămadă în curtea blocului. Unii locatari nu exclud un act de vandalism. Alții susțin însă că balustradele s-au fisurat de-a lungul timpului și au atenționat de mai multe ori administrația blocului despre pericolul prăbușirii. Dar zadarnic!

Locatar: "Noi am fost șocați pentru că plita de beton a căzut de la etajul 16. Am venit peste 10 minute. Dar dacă ar fi căzut în clipa când noi am fi intrat în casă? Părerea mea este că această placa nu a căzut de la sine, dar cineva a împins-o."

Locatar: "Vecinul nostru mi-a spus că a semnalat la administrația blocului despre existența pericolului. Atunci i-au spus că nu este posibil de găsit o macara care ar putea să scoată această plită. O să observați că aceste plite se țin de balustrade de fier care demult au ruginit."

Administrația blocului nu ne-a răspuns, deocamdată, pentru o reacție.

Opinia ta contează. Comentează!