În ultimele 24 de ore, România a raportat 1.356 de cazuri noi de COVID-19, din peste 23 de mii de teste efectuate. Este un nou record al îmbolnăvirilor, de la începutul pandemiei. De asemenea, crește numărul pacienților internați la terapie intensivă. Acest bilanț a ajuns la 402. Din cauza consecințelor provocate de COVID-19, în ultimele 24 de ore, au murit 35 de români.

România numără aproape 50 de mii de persoane infectate cu noul tip de coronavirus. Peste 26 de mii de pacienți au fost declarați vindecați și 4.000 au fost externați la 10 zile după depistare. În urma retestării celor care erau deja pozitivi, 526 de oameni au fost reconfirmați cu această boală. Până astăzi, 2.304 persoane diagnosticate cu infecția respectivă au murit. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate peste un milion 100 de mii de teste, dintre care 23 de mii în ultima zi.

Ucraina a raportat 1.197 de noi cazuri de coronavirus, un număr record de infectări pentru o zi. Cifra a crescut semnificativ în ultimele două luni, după ridicarea treptată a restricţiilor, care a început la sfârşitul lui mai. 248 de persoane au fost internate în spital în ultimele 24 de ore, număr de asemenea record.

Numărul total de cazuri a crescut la aproape 69 de mii, dintre care 1.673 de decese, iar 38 de mii de persoane infectate s-au recuperat. Guvernul de la Kiev a prelungit până pe 31 august restricţiile la nivel naţional, cerând populaţiei să poarte mască şi să respecte regulile de distanţare socială în restaurante şi spaţii publice. În acelaşi timp, le va permite regiunilor să relaxeze individual regimul de restricţii acolo unde se poate face acest lucru.