Image-Description
Atac armat într-o biserică din Burkina Faso: Șase persoane, printre care un preot, au fost ucise
Externe 13 mai 2019, 10:19 | 1041

Incident violent, produs duminică în Burkina Faso. Șase persoane, printre care un preot, au fost omorâte în urma unui atac comis asupra unei biserici catolice din localitatea Dablo, situată în nordul țării.

„Spre ora 09.00, în timpul slujbei, indivizi înarmaţi au pătruns în biserica catolică şi au început să tragă, în timp ce credincioşii încercau să se refugieze’, a declarat primarul din Dablo, Ousmane Zongo.

Atacatorii „au reuşit să imobilizeze câţiva credincioşi. Ei au ucis cinci persoane. Preotul care oficia slujba a fost şi el ucis, ceea ce înseamnă şase morţi”, a explicat primarul, conform Agerpres.

Surse din rândul forțelor de securitate au precizat că atacul a fost comis de un „un grup de bărbați înarmați”.

„Au incendiat biserica, apoi magazine şi un restaurant, după care au pătruns într-un centru de sănătate, unde au percheziţionat incinta şi au incendiat un vehicul. În oraş domneşte o atmosferă de panică(…) Este, practic, un oraş mort”, a mai precizat edilul.

Atacul a survenit la două zile după ce patru ostatici au fost eliberați de către forțele speciale franceze în nordul statului Burkina Faso.

Opinia ta contează. Comentează!