Guvernul irlandez a decis să prelungească toate restricţiile actuale până la 5 martie
Externe 27 ianuarie 2021, 15:47 | 652

Irlanda va prelungi cel de-al treilea lockdown, până pe 5 martie, şi va adopta măsuri de carantină obligatorii pentru combaterea coronavirusului. Despre acest lucru anunță premierul Irlandei. Urmează măsuri de carantină obligatorii. Pentru prima dată, noile restricţii vor fi aplicate tuturor porturilor şi aeroporturilor din Irlanda, inclusiv celor din Irlanda de Nord.

MICHEÁL MARTIN, prim-ministrul Irlandei: "Mesajul adresat oamenilor pentru următoarele şase săptămâni este foarte simplu: rămâneţi acasă, nu călătoriţi și nu părăsiți zona de cinci kilometri în care vă aflați decât dacă este absolut necesar."

Magazinele neesenţiale, barurile, restaurantele şi şcolile vor rămâne închise, prelungind măsurile luate la începutul lunii ianuarie într-o ţară care a înregistrat până acum 3 mii de decese cauzate de noul coronavirus la o populaţie de cinci milioane de locuitori.

LEO VARADKAR, premierul Irlandei: "Dacă luăm în serios eliminarea totală a coronavirusului, trebuie să recunoaștem că asta va dura câțiva ani sau poate la nesfârșit. COVID-19 s-a extins în toată lumea și mereu va fi activ în locuri diferite. Prin urmare, oricând deschizi granița, nu mai poți spune că ai zero cazuri de COVID."

Toate persoanele care sosesc din Brazilia şi Africa de Sud vor fi supuse unei carantine obligatorii în unităţi speciale. Persoanele din alte ţări şi care nu au un test negativ de mai puţin de 72 de ore vor trebui, de asemenea, să intre în carantină în hoteluri special organizate. Călătoriile pe termen scurt, care nu necesită viză, din Africa de Sud sau America de Sud vor fi, de asemenea, interzise cel puţin până la 5 martie, a indicat premierul Martin.

MICHEÁL MARTIN, prim-ministrul Irlandei: "Restricțiile față de circulația oamenilor și a libertății lor sunt dificile. Efectul negativ pe care le au acestea față de sănătatea mintală a oamenilor nu se cunoaște deocamdată dar este simțitor. Acum, mai mai mult ca niciodată, toți cei care au un roluri de conducere în spectrul politic, în media, toți din societate, trebuie să aplice măsurile care vor aduce acest virus sub control."

Pentru prima dată, aceste noi restricţii se vor aplica tuturor porturilor şi aeroporturilor din Irlanda, inclusiv celor din Irlanda de Nord.

MICHEÁL MARTIN, prim-ministrul Irlandei: "Aceste măsuri se aplică tuturor celor care călătoresc în Irlanda din orice port sau aeroport de pe insulă, inclusiv din nordul insulei. Ordinea acestor reglementări va fi de asemenea sporită."

Conform celor mai recente date, peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2. Țările care au raportat cele mai multe cazuri Covid-19 sunt Statele Unite, care numără un sfert din toate cazurile globale, India, Brazilia, Rusia și Regatul Unit. Decesele globale cauzate de coronavirus se ridică la peste două milioane.

Opinia ta contează. Comentează!