Uniforma școlară nu ar trebui să fie obligatorie pentru Republica Moldova, consideră Constanţa Popescu.

Guvernanţii au însă altă viziune în acest sens. În aprilie, Partidul Democrat a anunţat că vrea vestimentație identică pentru toți elevii.

Ministerul Educației a elaborat un chestionar şi este pe cale să afle rezultatul acestuia.

Oamenii se întreabă ce urmăresc, de fapt, autorităţile când lansează asemenea iniţiative. Părinții presupun că interesul este unul strict financiar.

De câștigat ar avea inițiatorii, nu elevii și părinții acestora, consideră Revenco.

Potrivit studiului realizat de Expert Grup, adoptarea unei uniforme clasice stricte în școli ar putea deveni o mare problemă chiar și pentru o familie cu venituri medii, cu 2-3 copii. Odată ce uniformele disponibile în vânzare diferă mult ca preț și calitate, va apărea un efect invers celui scontat: familiile cu venituri mari vor avea uniforme mai scumpe și mai frumoase, iar copiii din familii cu venituri medii și modeste vor avea o garderoba limitată și cu aspect mai puțin reușit. Educația este obligatorie și gratuită, astfel frecventarea unei școli nu trebuie să creeze cheltuieli pentru părinți, consideră experţii. Vom reveni la subiect cu opiniile părinţilor şi ale copiilor! Urmăriţi buletinele nostre de ştiri!