Image-Description
Purtătorul de cuvânt al grupării Stat Islamic ar fi fost ucis de trupele speciale ale SUA
Externe 28 octombrie 2019, 09:21 | 1254

La o zi de la anunţarea uciderii liderului grupului Statul Islamic de forţele speciale americane, au apărut rapoarte potrivit cărora un alt lider important al ISIS ar fi fost ucis.

Un lider al miliţiei siriene kurde a afirmat că SUA l-au avut ca ţintă pe Abul-Hasan Al-Muhajir, care este purtător de cuvânt al grupului jihadist şi posibil succesor la poziţia de conducere a acestuia.

Statele Unite nu au confirmat încă atacul asupra lui Abul-Hasan Al-Muhajir, dar presa americană a sugerat că acesta a fost ţinta unui atac aerian, în timp ce călătorea în nordul Siriei.

Comandantul miliţiei kurde din Siria care a luptat împotriva Statului Islamic împreună cu SUA a afirmat că forţele acesteia au fost implicate în operaţiune, împreună cu armata americană.

Despre Mujajir nu există multe informaţii, dar el a fost numit purtător de cuvânt al Statului Islamic în 2016. Dacă a fost cu adevărat ucis, aceasta ar îngreuna lovitura primită de grupul jihadist prin uciderea lui Abu Bakar Al Bahgdadi, menționează BBC.

Opinia ta contează. Comentează!