Medicii îi îndeamnă pe toți cetățenii Republicii Moldova să se vaccineze
Social 22 octombrie 2021, 20:37 | 1145

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a publicat imagini video cu un pacient preluat de medicii de ambulanță, fiind conectat la masca de oxigen. Se întâmplă în localitatea Lețcani, județul Iași, unde se află și un grup de medici din Republica Moldova. Aceștia îi îndeamnă pe toți oamenii să se vaccineze, pentru a nu ajunge într-o situație similară.

ALEXANDRU VLAH, paramedic SMURD: "Aici, în România, oamenii sunt într-o situație dificilă. Fiecare dintre noi, încercăm să facem față, chiar dacă suferința oamenilor ne depășește."

Alexandru Vlah afirmă că vaccinarea este singura soluție de a salva vieți.

ALEXANDRU VLAH, paramedic SMURD: "Majoritatea dintre pacienții internați în stare gravă nu sunt vaccinați, iar consecințele bolii sunt insuportabile pentru mulți dintre ei. Vă îndemnăm pe toți să vă imunizați pentru a putea cuprinde pe cei apropiați. Nu fiți indiferenți! Vaccinați-vă!"

Pe 18 octombrie, o echipă formată din 22 de medici și zece paramedici a pornit de la Chișinău spre Iași, pentru a-i ajuta pe colegii din localitatea Lețcan să trateze pacienții Covid. Anul trecut, Guvernul de la București a trimis în Republica Moldova o echipă din 42 de medici și asistenți, iar ulterior a donat mii de doze de vaccin și echipamente medicale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie