Mai multe garduri din plasă metalică au fost instalate în fața a câtorva blocuri din sectorul Botanica al capitalei
Social 14 ianuarie 2021, 17:29 | 8590

Pe strada Nicolae Titulescu din Chișinău, unii locatari de la bloc nu pot trăi fără o bucățică de teren îngrădit și chiar fără găini în curte, ca la țară. Oamenii și-au împrejmuit bucățile de pământ din fața casei, în ciuda autorităților municipale, care periodic demontează gardurile improvizate. Deși recunosc că acestea sunt instalate ilegal, unii locatari spun că nu au de ales.

DANIELA PASCARI, reporter Jurnal TV: "După ce au stabilit că gardurile acestor gospodării au fost montate neautorizat, autoritățile municipale le-au demontat. În scurt timp, însă, proprietarii acestor gospodării le-au reinstalat. Oamenii care locuiesc în apropiere spun că vara, aici, în curte, sunt crescute găini."

Câțiva proprietari care locuiesc pe strada Nicolae Titulescu și-au scos plasele metalice, după ce la Pretura sectorului Botanica a fost depusă o nouă sesizare. Pilonii din fier, care serveau suport pentru gardurile de altă dată, au fost lăsați. Nu se întâmplă pentru prima dată, ne spune activista Alina Toporovschi.

ALINA TOPOROVSCHI, locuitoare a capitalei: "E spațiu public, arată oribil, vedeți și în spatele meu. Sunt niște vechituri adunate de prin casă sau de pe lângă casă, unde nu au acces nici cei care fac curățenie de la fondul locativ, ca să le strângă. Se consideră că este privat, când de fapt nu este."

Vasile Macovschi spune că locuiește aici de 15 ani, iar gardul l-a instalat mai bine de trei ani. Chiar dacă recunoaște că nu are autorizație pentru el, bătrânul zice că instalarea gardului a fost o necesitate pentru familia lui.

VASILE MACOVSCHI, a instalat un gard metalic: "Le scoatem, da, domnișoară, le scoatem. - De ce le-ați instalat, asta voiam să vă întrebăm? - Le-am instalat ca să nu intre vagabonzii, câinii. Am avut situații când mi-au stricat geamul, dormeau aici, se îmbată, și am pus gard."

De frica unei amenzi, pe care nu are cu ce o plăti, bărbatul spune că demontează gardul. În apropiere, pe aceeași stradă, oamenii au fost mai ingenioși. Și-au construit scări din beton și au pus și o poartă. Unii locutori cred că asemenea instalații afectează aspectul orașului.

Pretura sectorului Botanica anunță că instalarea gardurilor improvizate contravine legislației.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie