La mai bine de trei luni de la începerea vaccinării, unii oamenii se arată sceptici privind imunizarea
Social 11 iunie 2021, 16:07 | 792

La mai bine de trei luni de la începerea vaccinării împotriva COVID-19, unele persoane mai cred și astăzi în lipsa virusului sau și mai rău - că persoanele imunizate au trecut de partea întunericului. Ce spun locuitorii din satul Ordășei, raionul Telenești, despre vaccinare, a aflat colegul nostru Adrian Prodan.

Din cei 750 de locuitori înregistrați oficial în satul Ordășei, doar 100 s-au vaccinat, ceea ce reprezintă aproximativ 14 la sută din total. Oamenii au fost imunizați cu Astra Zeneca, Pfizer, Sputnic V și Sinovac.

NINA ANTONEVICI, șefa Centrului de Sănătate din Brânzenii Noi: "Majoritatea care refuză au o frică, deși noi le dăm exemple, precum că noi suntem vaccinați. Ei nu spun că refuză complet, dar spun că mai așteaptă. După, iar îi sunăm și sperăm că îi vom putea convinge.. O parte din populație spun că le interzic copiii...Eu cred că nu doar noi suntem în această situație, dar e la fel în toată țara. Foarte multă informație negativă a fost anti-vaccinare și avem ceea ce avem, cahir dacă noi muncim."

De la începutul pandemiei, în raionul Telenești s-au infectat cu COVID-19 peste 2.100 de persoane. 64 au murit.

Opinia ta contează. Comentează!