Vor aeroportul și Air Moldova înapoi
Social 12 septembrie 2019, 23:36 | 1093

Aeroportul Internațional Chișinău și compania Air Moldova ar urma să revină în gestiunea și proprietatea statului. Despre aceasta s-a discutat la ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate. În privința aeroportului, premierul Maia Sandu a anunțat că Agenția Proprietății Publice a și depus o cerere de chemare în judecată împotriva ”Avia Invest”, prin care a solicitat recunoașterea nulității contractului de concesiune a aeroportului și terenului aferent acestuia.

Întrebat care ar fi șansele statului de a-și readuce în gestiune Aeroportul Internațional Chișinău, directorul Agenției Proprietății Publice a spus că este, cităm, ”absolut optimist”. Pe lângă acțiunea civilă în instanța de judecată, agenția a sesizat Procuratura Anticorupție și Procuratura Generală în privința acțiunilor factorilor de răspundere în procesul de concesionare a aeroportului. Prim-ministrul Maia Sandu spune că principala aerogară trebuie să aducă beneficii statului și cetățenilor Republicii Moldova.

După ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate, președintele Igor Dodon a anunțat că și privatizarea companiei Air Moldova va fi contestată în instanță.

La Consiliul Suprem de Securitate s-a vorbit și despre starea aeroportului din Mărculești, în vederea deschiderii unor curse avia de acolo, după modernizarea infrastructurii. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie