20 de copii au organizat un flashmob pentru sensibilizarea societății la capitolul prevenirea înecurilor în rândul minorilor
Social 27 iulie 2021, 19:59 | 903

Au îmbrăcat vestele de salvare, au aruncat colacul și funia și au testat costumul de scafandrier! Vorbim despre 20 de copii din cadrul unei tabere de vară care au organizat un flashmob pentru sensibilizarea societății la capitolul prevenirea înecurilor în rândul minorilor. Copiii au desfășurat mai multe activități interactive și au îndemnat oamenii să fie mai responsabili atunci când merg la scăldat la bazinele acvatice din țară. Activitatea a fost susținută de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în contextul „Campaniei de prevenire a înecurilor”.

Pe lângă flashmob-ul organizat, copiii au participat și la diferite concursuri. Micii salvatori au îmbrăcat, contra-cronometru, vestele și au aruncat colacul și funia de salvare.

Mai mult, scafandrierii Direcției regionale căutare salvare nr.1 le-au organizat minorilor un master–class, prezentându-le tehnica din dotare, dar și echipamentul de intervenție cu care participă în misiuni. La final, minorii au primit diplome.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară „Campania de prevenire a înecurilor” pe tot parcursul perioadei estivale, iar obiectivul salvatorilor este să prevină cazurile tragice la scăldat. Potrivit informației colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU, de la începutul anului 2021, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 63 de oameni, dintre care 10 copii.

Opinia ta contează. Comentează!