O moldoveancă și un american și-au găsit fericirea lângă stâncile satului Duruitoarea Veche, raionul Râșcani
Social 31 iulie 2020, 20:18 | 20499

O moldoveancă și un american și-au găsit fericirea lângă stâncile satului Duruitoarea Veche, raionul Râșcani. Soții și-au cumpărat aici o gospodărie veche, au lipit cu lut și au văruit cele două locuințe din curte, iar acum se bucură de viața în sat, cu toate avantajele ei. Și spun că nu schimbă Duruitoarea pe Malibu, unde mai au o casă. Asta pentru că odată ce cunoști Moldova e greu să pleci de aici, mărturisește americanul care a descoperit această țară și s-a îndrăgostit de ea.

Am parcurs peste 200 de kilometri de la Chișinău și suntem în Duruitoarea Veche. Așezare înconjurată de stânci cu peșteri. În acest peisaj, un american și o moldoveancă și-au găsit fericirea.

Drumurile Marianei și ale lui Neil s-au intersectat pe insulele Caraibe. Mariana lucra acolo. Într-o zi, a mers într-un restaurant, unde s-au și întâlnit.

Așa s-au cunoscut. Mariana i-a aflat istoria...

Neil a aflat despre Moldova de la Mariana.

Dar a ajuns, la câteva săptămâni după ce s-au cunoscut. Prima zi în Moldova a fost impresinantă pentru Neil.

Cuplul a locuit o perioadă în Chișinău, unde Neil avea să vadă o altă față a Moldovei. Birocrația, care l-a inspirat să facă un film. Este aproape gata.

În Duruitoarea Veche, unde stau acum, soții au ajuns pe biciclete, într-un tur organizat. S-au îndrăgostit de acest loc. De liniștea de aici, de oameni. Tot atunci au aflat că o gospodărie din localitate este de vânzare.

Au cumpărat acea gospodărie. Nu s-au apucat de stricat, dar au început să restaureze casele. Anume vechimea lor i-a atras.

În sat, au găsit oameni care i-au ajutat să păstreze casele așa cum le-au găsit.

S-au împrietenit cu familia Irwin.

Gheorghe se ocupă de lucrările interioare, folosind lemnul. În acest fel, soții și-au găsit de lucru, acasă.

Și pentru acest tânăr, să lucreze aici este o bucurie. Aici a avut posibilitatea să facă ce îi este aproape sufletului.

Soții Irwin își văd viața de mai departe aici, împreună cu cele trei fete ale lor.

Mariana este antreprenoare, iar Neil este investitor imobiliar în statul american FlOrida, dar și în Moldova.

Specificul ocupației lor le permite să muncească la distanță. Și așa se bucură de viață. Neil plutește cu barca pe lac și se plimbă prin sat cu mașina marca Lada, pe care și-a dorit-o foarte mult și pe care soția i-a dăruit-o de ziua lui.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie