Au fost efectuate 21 de percheziții
Social 17 septembrie 2019, 17:22 | 1497

Procurorii au efectuat peste 20 de percheziții în locuințele și birourile mai multor persoane care sunt cercetate în cauza penală privind frauda bancară. În dosar figurează și cele două deputate ale Partidului Șor, reținute ieri. Marina Tauber se află în izolatorul Centrului Național Anticorupție, iar Reghina Apostolova este internată la Institutul de Medicină Urgentă. Simpatizanții acestora au protestat astăzi la sediul CNA.

Precizăm că, luni, după ce le-a fost ridicată imunitatea, cele două deputate au părăsit incinta Parlamentului și au plecat într-o direcție necunoscută, fapt care a făcut necesară reținerea lor, pentru a fi aplicate măsurile de urmărire penală, se arată în comunicatul Procuraturii Generale. De cealaltă parte, cele două deputate ale Partidului Șor susțin că nu intenționau să fugă, dar au mers la Orhei, unde aveau o întâlnire cu localnicii.

Marina Tauber şi Reghina Apostolova au fost reţinute pentru 72 ore şi duse la Centrul Național Anticorupție. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Procuraturii Anticorupţie, în jurul orei 9 seara, în cadrul acţiunilor procesuale, Reghinei Apostolova i s-a făcut rău și a fost dusă la Institutul de Medicină Urgentă, unde a fost internată și se află și astăzi. Imagini video cu deputata păzită de mascați pe holul spitalului au fost trimise la redacția noastră. Potrivit medicilor, starea ei este de gravitate medie. Marina Tauber se află în izolatorul CNA. Măsurile de urmărire penală au continuat și astăzi.

Purtătoarea de cuvânt a Partidului Șor ne-a spus că percheziții au fost făcute și în locuințele deputatelor reținute. Descinderi au avut loc și la domiciliul directorului Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc, susțin procurorii. În presă au apărut informații precum că Vladimir Novosadiuc și soția lui au fost reținuți de către procurori într-un dosar ce vizează furtul miliardului. Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupție ne-a spus că Novosadiuc NU a fost reținut, iar de soția lui nu cunoaște nimic. Potrivit newsmaker.md, directorul Sputnik Moldova ar fi o apropiat de Ilan Șor, iar soția lui, Rita Țvik, ar administra televiziunile lui Șor. Amintim că, ieri, procurorul general interimar Dumitru Robu a cerut în ședința Parlamentului ridicarea imunității pentru reținerea, arestarea, efectuarea unor percheziții şi trimiterea în judecată a celor două deputate. 56 de deputați au votat pentru ridicarea imunității Marinei Tauber și Reghinei Apostolova. Procurorul general interimar a mai declarat că, în timpul apropiat, toate persoanele care au fost implicate în frauda bancară vor fi deferite justiției. 

Opinia ta contează. Comentează!