In casele celor cu prenumele Vasile sau Vasilisa a fost mare sarbatoare
Social 14 ianuarie 2020, 20:47 | 4880

In casele celor cu prenumele Vasile sau Vasilisa a fost mare sarbatoare. A avut prilej de bucurie si un gospodar din satul Rusestii Noi, Ialoveni. Daca Revelionul si l-a petrecut... la serviciu, aseara Vasile Pitel si-a adunat familia, rudele si prietenii si a dat petrecere cu ocazia Sfantului Vasile pe vechi.

Vasile Pitel din Ruseștii Noi este șofer de curse lungi, iar Revelionul l-a petrecut...în timp ce conducea prin Austria. De Anul Nou pe vechi însă a lăsat lucrul la o parte și și-a adunat cei mai apropiați oameni în jurul mesei.

Dorul de casă îl face mai vrednic. Ca să-i pară drumul mai scurt, Vasile Pitel a înălțat o cruce în satul natal, pe un vârf de deal, ca să îi lumineze calea spre locuință. (VIDEO CU CRUCEA 0534 - 0602)

Sărbătoarea Sfântului Vasile are o însemnătate deosebită pentru familia Pitel, fiind și sfântul ales ocrotitor al casei. Pentru a-l cinsti cum se cuvinte, Galina Pitel a pregătit o masă plină cu bucate. Totuși, faptul că ambii copii sunt plecați peste hotare nu poate fi compensat, spune femeia.

Rudele și prietenii îi dau aprecierea cuvenită gospodarului...

Cina a fost, la un moment dat, întreruptă... Gazdele au fost nespus de bucuroase să deschidă poarta cetelor de urători.

Seara a culminat cu focuri de artificii...

Opinia ta contează. Comentează!