Gemenele Adriana și Iana Tataroi sunt singurele în raion cu 10 pe linie la examenele de bacalaureat
Social 1 iulie 2022, 21:08 | 17771

Mare e mândria când ai acasă un absolvent cu zece pe linie la examenele de bacalaureat. Dar când ai doi astfel de absolvenți, bucuria nu are margini. Este și cazul familiei Tataroi din satul Tănătari. Gemenele Adriana și Iana Tataroi sunt singurele în tot raionul Căușeni cu patru de zece la examene. Vă invităm să le cunoașteți.

Adriana și Iana și-au făcut studiile gimnaziale în satul de baștină, Tănătari, iar din clasa a X-a veneau zilnic la ore la Liceul „Alexei Mateevici” din Căușeni. „Multă muncă!”. Acesta este secretul elevelor de nota zece.

ADRIANA ȘI IANA TATAROI, absolvente: "Evident că am depus foarte mult efort, foarte des se întâmpla că studiam până seara târziu, nu era nimic ieșit din comun. Deja părinții noștri știau că lumina la noi în cameră este aprinsă până târziu, adică noi studiem. Dar nu pot spune că noi nu am avut timp liber, pentru că am știut să ne gestionăm corect timpul."

„Unde-s doi, puterea crește”. Zicala le vine ca o mănușă.

ADRIANA ȘI IANA TATAROI, absolvente: "Noi ne ajutam reciproc, în caz că apărea o întrebare o dezbăteam împreună, adică uite tu ce crezi, eu ce cred și încercam să ajungem la un numitor comun și să găsim răspunsul corect ți desigur că din acest punct de vedere ne-a fost mai ușor să învățăm pentru examene."

Au crescut cu bunica lor, părinții muncind în străinătate pentru a le oferi tot de ce au nevoie. Acum sunt nespus de mândri.

DRIANA ȘI IANA TATAROI, absolvente: "Nici ei nu s-au așteptat la astfel de rezultate, chiar dacă anterior ne spuneau că vom lua zece, dar noi cumva nu credeam. Evident, când le-am comunicat și lor rezultatele au rămas uimiți și s-au bucurat extrem de mult pentru noi și le mulțumim că ne-au susținut de-a lungul anilor și ne-au ajutat mereu când am avut nevoie. -Părinții sunt peste hotare? -Din păcate sunt peste hotare, periodic revin acasă. Noi în mare parte am crescut cu bunica noastră din partea mamei, căreia îi suntem foarte recunoscătoare pentru că ne-a crescut, ne-a oferit suportul necesar. Evident că au contribuit și părinții și bunica noastră, știm care este situația în țara noastră și este un pic mai dificil."

Tinerele vor să facă școală superioară în România. Le va fi greu, recunosc, nu pentru că vor fi departe de casă, ci pentru că... se vor despărți. Au ales domenii diferite: Iana - medicina, Adriana - dreptul.

ADRIANA ȘI IANA TATAROI, absolvente: "Ne-am gândit să depunem dosarele în România, în ciuda faptului că am vrea să rămânem aici în țară, totuși vedem că mai multe oportunități sunt acolo și de aceea vom merge peste Prut. O să ne fie foarte greu pentru că am ales domenii diferite. Eu vreau să mă orientez spre medicină, iar sora eu spre domeniul de drept."

ADRIANA ȘI IANA TATAROI, absolvente: "În primul rând noi suntem prietene, cele mai bune prietene pentru că evident cine poate să te înțeleagă mai bine decât sora biologică. Suntem în aceeași situație, în aceleași condiții și prietenii noștri sunt prieteni comuni."

Adriana și Iana Tataroi sunt singurele absolvente cu zece pe linie la examenele de bacalaureat din raionul Căușeni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie