Adolescent bănuit de omor
Social 20 ianuarie 2020, 20:42 | 1791

Un adolescent de 14 ani, bănuit că a omorât sâmbătă un alt copil, de 12 ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Suspectul i-ar fi aplicat mai multe lovituri de cuțit amicului său pentru că nu dorea să-i restituie consola pentru jocuri video. Corpul neînsuflețit al victimei a fost găsit ieri dimineață într-o clădire părăsită din Orhei. Psihologii atenționează că agresivitatea în rândul copiilor se manifestă atunci când adulții din preajmă au un astfel de comportament.

Poliția a fost anunțată de către mătușa suspectului. Veniți la fața locului, anchetatorii au stabilit identitatea victimei, iar mai apoi a fost reținut și adolescentul bănuit de comiterea crimei.

Vecinii nu pot găsi explicații pentru această crimă.

Ambii copii învățau în aceeași școală, iar potrivit directoarei niciunul dintre ei nu s-a manifestat negativ vreodată.

Pe de altă parte, unii vecini și colegi de școală au remarcat că adolescentul suspectat de comiterea crimei era agresiv de multe ori.

Potrivit psihologilor, un copil poate să devină agresiv și să comită astfel de fapte doar atunci când vede și învață acest comportament de la altcineva.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru „omor intenţionat săvârșit cu bună știință asupra unui minor”. Conform legislației, o asemenea infracțiune se pedepsește cu până la 20 de ani de închisoare sau cu detenţie pe viaţă. Victima va fi condusă mâine pe ultimul drum. 

Opinia ta contează. Comentează!