Focar de COVID-19 la fabrica „Ionel”
Social 22 mai 2020, 23:08 | 8547

Focar de COVID-19 la Fabrica de Confecții „Ionel” din capitală, după ce opt angajați, printre care și directoarea întreprinderii, Tamara Luchian, au fost testați pozitiv. Toți pacienții sunt asimptomatici și au fost spitalizați. Doar că, cu câteva zile înainte de internare, directoarea a fost în vizită la Președinție, unde s-a văzut cu șeful statului, Igor Dodon. Chiar dacă avea mască, femeia o purta incorect. La întrevedere au mai fost prezenți și alți manageri din industria ușoară, precum și un consilier al președintelui, care a stat alături de șefa confirmată cu noul coronavirus. Reprezentanții Președinției au refuzat să vorbească cu noi despre acest subiect.

În data de 4 mai, directoarea fabricii de confecții „Ionel”, Tamara Luchian, s-a întâlnit cu Igor Dodon. Din imagini se vede că masca nu-i este de ajutor, pentru că o poartă doar pe barbă. În stânga ei este consilierul în domeniul economic al președintelui, Elena Gorelova. Ceilalți, sunt conducători ai întreprinderilor din industria ușoară. Peste șase zile, directoarea fabricii „Ionel” a fost diagnosticată cu noul tip de coronavirus.

Nu se cunoaște dacă cineva din cei prezenți la această întrevedere a mai contractat virusul. Cert este că, a doua zi după ce Tamara Luchian a fost internată, trei muncitori de la fabrică au fost testați pozitiv, iar o secție a întreprinderii pe care o conduce a fost plasată în carantină. Alți patru angajați au fost depistați cu Covid-19 pe parcursul lunii. Ultimul caz a fost înregistrat la începutul acestei săptămâni. Toți pacienții au fost internați în spital cu forme ușoare ale bolii. Am încercat insistent să vorbim cu Elena Gorelova, însă nu ne-a răspuns la apeluri. Nici șefa serviciului protocol și comunicare a președinției, Carmena Lupei nu a recaționat la apelurile și mesajele noastre. Din această cauză nu am reușit să aflăm dacă Președinția a fost informată despre acest caz de infectare și dacă au fost luate măsuri în acest sens. Cert este însă faptul că șeful statului Igor Dodon nu a stat în izolare și a avut în ultima perioadă mai multe întâlniri în teritoriu cu oamenii. 

Opinia ta contează. Comentează!