Jurnalul orei 17, 24 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 24 septembrie 2021, 18:48 | 3609

Prezentat de Vasile Luchianu

Numărul copiilor infectați cu noul coronavirus crește de la o zi la alta. Cei mai afectați sunt bebelușii de până la un an. Aproximativ 60 la sută din numărul copiilor cu forma gravă a bolii sunt sugarii. Din cauza numărului mare de copii infectați, în următoarele zile urmează să a fi deschisă o nouă secție COVID la Spitalul Clinic Municipal de Copii "Valentin Ignatenco". Potrivit Ministerului Sănătății, acum sunt internați 158 de copii cu forme medii, grave și foarte grave ale bolii.

Dosarul angajărilor fictive în cadrul Inspectoratului General al Poliției a fost trimis în judecată. Anunțul a fost făcut astăzi de Procuratură. Potrivit acuzatorilor de stat, în calitate de învinuiți figurează fostul șef al IGP și ex-ministru al apărării, Alexandru Pânzari, șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru și Dorin Damir, finul lui Vladimir Plahotniuc.

Dumitru Pulbere, exclus la începutului lunii din CSP, revine temporar în funcție. La solicitarea procurorului general, Curtea Constituțională a suspendat astăzi acțiunea decretului președintelui Maia Sandu, prin care l-a revocat pe Pulbere. Curtea va examina ulterior sesizarea în fond. Între timp, Comisia pentru selectarea candidatului la funcția de membru al CSP a desemnat un înlocuitor pentru Pulbere. Este vorba de judecătoarea Svetlana Balmuș. Ea va ajunge la CSP doar dacă Înalta Curte va menține în vigoare decretul de revocare a lui Pulbere și dacă Maia Sandu o va confirma pe Balmuș prin decret.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie