Transporatorii de pasageri și-au sistat astăzi activitatea în semn de protest față de deciziile autorităților
Social 23 februarie 2021, 21:18 | 1797

Administratorii liniilor de microbuz au ținut astăzi mașinile în parcare. Acțiunea de protest s-a desfășurat chiar dacă autoritățile au suspendat o decizie anterioară, prin care se cerea limitarea, cu 50 la sută, a numărului de persoane în transportul public. În autogări, pasagerii au stat ore bune în speranța că vor ajunge unde le trebuie. De la Autogara de Nord au circulat doar microbuzele spre Bălți, Soroca și Rezina.

Revenită aseară din Italia, familia Guiban a stat ore bune pe peronul Autogării Nord, în speranța că poate apare un microbuz spre Ungheni.

Dispoziția din 15 februarie a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică privind limitarea în jumătate a capacității transportului feroviar și rutier în trafic raional, local și municipal a fost ulterior suspendată, până pe 28 februarie. În acest timp, sectorul va fi supus verificărilor privind respectarea măsurilor epidemiologice. Președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto consideră că această prevedere trebuie să fie anulată, nu doar suspendată.

OLEG ALEXA, președintele consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto - Fie se anulează această măsură și se revine la capacitatea de îmbarcare proporțional numărului de scaune. Fie această măsură rămâne, dar este suplinită de o măsură compensatorie financiară. Adică noi transportatorii mai primim niște bani ca să putem funcționa în continuare.

Potrivit Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, astăzi nu au circulat peste 2500 de unități de transport, în mare parte microbuze, dar și autobuze din toate raioanele Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie