Aproape șase milioane de țigări erau ascunse într-un camion, care transporta cărbune din Ucraina spre România
Social 11 august 2022, 19:31 | 458

Un nou lot important de țigări de contrabandă a fost descoperit la Postul vamal Costești. Este vorba de aproape șase milioane de țigări, ascunse într-un camion ce transporta cărbune din Ucraina spre România. Șoferul, un cetățean ucrainean, a fost reținut pentru 72 de ore.

Potrivit autorităților vamale, în timpul verificării compartimentului marfar, ofițerii au depistat 600 de cutii camuflate după saci. După reținerea camionului, procurorii au dispus efectuarea perchezițiilor la un depozit din raionul Edineț, unde a fost depistat același tip de cărbune, transportat oficial în camion. Acolo au fost găsite încă două milioane de țigări, care urmau să fie transportate ilegal în Uniunea Europeană.

Cetățeanul Ucrainei, în vârstă de 59 ani, a refuzat să ofere informații echipei de investigație și a evitat să facă declarații. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală, timp în care bărbatul se prevalează de prezumpția nevinovăției, potrivit legii.

În continuare, procurorii PCCOCS de comun cu Serviciul Vamal și SIS întreprind măsurile necesare pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie