Membrii organizației „Părinți solidari”, dar și alți activiști, s-au adunat la o manifestație în fața Primăriei
Social 17 ianuarie 2023, 17:16 | 1855

Autoritățile trebuie să găsească neîntârziat soluții pentru problema accidentelor rutiere din orașul Chișinău. ”Pietonii sunt în pericol - se cer condiții mai sigure pentru traversarea străzilor”, afirmă membrii organizației „Părinți solidari”, dar și alți activiști, care s-au adunat astăzi la o manifestație în fața Primăriei.

ALA REVENCO, co-fondator al organziației „Părinți Solidari”: "De mai multe ori au fost situații când s-a spus că: „Gata! Facem treceri de pietoni ridicate asupra terenului”, diferite tipuri de zebre, dar din păcate s-a rămas doar la declarații. S-a făcut foarte puțin."

Reprezentantul Primăriei Chișinău le-a declarat manifestanților că autoritățile locale și poliția încearcă pe toate căile să rezolve această problemă.

VASILE CHIRILESCU, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Chișinău: "Primăria este dispusă de a colabora cu poliția în vederea desfășurării campaniilor în instituții, școli, grădinițe cu privire la siguranța traficului rutier."

Societatea civilă cere autorităților să implementeze strategia unei infrastructuri sigure, Vision Zero, adoptată în 2021 în Uniunea Europeană.

Opinia ta contează. Comentează!